Slovenski konopljin socialni klub

Samozdravljenje

Številke rastejo in rastejo ...

V Sloveniji se že 80 % bolnikov, ki imajo raka, odloči za alternativno zdravljenje z uporabo konopljine smole.

Še več, poročali smo o pozivih Združenih narodov za končanje vojne proti drogam. Topot pa je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) označila konopljo kot nenevarno - varno za uporabo. Sicer je govora o CBD-ju, ki da je popolnoma nenevaren, na ogromno žalost elite pa ta (najde se izključno v konoplji) vedno zraste skupaj z nekaj THC-ja. Farmacevti so seveda najboljši in najcenejši v izolaciji in sintetiziranju elementov, samo kaj, ko to potem ne deluje; četudi dodajo nekaj izoliranega THC, še vedno ne deluje. Manjkajo namreč vsi ostali elementi (predvsem terpeni, pa tudi vsi ostali kanabinoidi, ki so prisotni samo v sledeh in jih je zato težko izmeriti) - spremeljevalni elementi, ki telesu olajšajo prejetje celotne mešanice.
Omislili so si tudi sintetizirani THC in si ga dovolili uporabljati, čeprav rastlino še vedno prepovedujejo, če ga vsebuje preveč.
Kot vedno ponavljamo: konoplja je konoplja - rastlina, dana od boga, narave ... kakor hočete. Snovi v njej pridejo samo v kompletu.

V ZDA so pri vsej zmedi s konopljo - zaradi kolizije lokalnih in federalnih predpisov - prepovedali uporabljati federalni denar za pregon lokalno dovoljenih gojilcev, predelovalcev, (pre)prodajalcev ... konoplje.

Pri zmedi v Sloveniji pa vlada ne podpira niti predloga SD, menda zato, ker ni v skladu s konvencijami in ker uvaja novo terminologijo ... To nam seveda sporoča Ministrstvo za zdravje, ne vlada.
Na seji vladne komisije za droge pa je bilo javno in izrecno povedano, da Slovenija še vedno nima uradnega prevoda enotne konvencije o mamilih iz leta 1961 (še pomnimo 2016?).
NIJZ pa ob vsej poplavi predlogov skrbi za dobrobit malčkov, otrok in mladostnikov. Zahtevajo prepoved ZA VSE, še naprej. Da le malčkom ne bo hudega ... tudi otrokom manjkajo kanabinoidi, sintetizirani ne delujejo. Kaj deluje, je jasno. Prepoved pa se nadaljuje ...

Bomo uredil, da se bomo o tem lahko pogovarjal svobodno in bodo ljudje izvedeli, da obstajajo tudi take konoplje z manj THC še dandanes, ampak da obstaja tudi toleranca in da nekateri pač zahtevamo specifične lastnosti od rože! Lahko tudi poudarimo, da smo imeli z namenom preučevanja lastnosti rož posajene rastline in da vlada ni naredila nič za to, da bi se stanje uredilo, da rože so pokradene, vemo da s strani države in njenih organov.

In človek prebere naslov: "Zaradi zastrupitve s konopljo na urgenci pomagali tudi 83-letnici" Potem gre čitat ... in izve, da delajo cel halo zaradi 60 ljudi, ki so v enem letu prišli na urgenco krast čas zaposlenim.
Vsaj novinarji in uredniki bi se lahko počasi navadili, da to ni zastrupitev, ampak kvečjemu predoziranje. Na tem mestu ne bi naštevali vseh "pregroznih" simptomov, lahko pa zapišemo, da gredo v smeri zdravljenja vseh teh prebolanih ljudi.
Vsekakor pa velja: Manj je bolje, sploh na začetku.
Za ozdravljenje predoziranja s THC laiki uporabljamo vitamin C – najraje kar limono, prerezano na pol!
Strokovnjači pač ustvarijo paniko, češ da gre za zastrupitev. Dejte človeku posteljo, da se spočije, pa bo.

Kljub temu da vlada in njeni sekretarji nikakor nočejo slišati za nobeno obliko dogovorjene uporabe konoplje, veselo dajejo dovoljenja tujim multinacionalkam. Tujcem naj grejo dobički, Slovencem pa - kaj? Delo v obratih, ki so v lasti tujcev?
Tako bi oni služili denar na naš račun. Slovenec bo v slovenskih lekarnah plačeval Avstralcu za "medicinsko" konopljo.
Takole piše: gojenje medicinske konoplje je v Sloveniji prepovedano, razen če je namenjena kliničnim študijam. Zapisano še drugače: "Gojenje medicinske konoplje je v Sloveniji sicer prepovedano, gojenje medicinske konoplje za namene kliničnih študij pa sploh ni regulirano, so pojasnili v JAZMP-ju. Tako bi lahko takšno konopljo gojili tudi pri nas."
Regulirano ali ne, dovoljeno ali ne, konoplja pomaga ljudem pri doseganju ravnovesja. Dovolj je tega govorjenja in deljenja. Naturalizacija. Prosto sajenje. Samooskrba!

Povsod enako.
V Norfolku je na 18 hektarjih največji nasad konoplje v Združenem kraljevstvu. Lastnik je mož ministrice za zdravstvo. Ministrica že vrsto let ostro nasprotuje legalizaciji in liberalizaciji uporabe konoplje kljub dejstvu, da nasad predstavlja 50 % vse konoplje, ki jo izključno od njega kupuje GW Pharmaceuticals, proizvajalec Epidiolexa, pripravka iz konoplje za blaženje epilepsije. Takšne so očitno tudi sanje nekaterih naših politikov in uradnikov. Zaradi njih vam ni dovoljeno imeti nekaj sadik na vrtu!

Samozdravljenje so poznala domala vsa tradicionalna ljudstva sveta. Znanje in veščine samozdravljenja so bili v domeni ožje skupnosti, družine in posameznikov, ki so si v dani situaciji s specifičnimi potrebami morali znati pomagati sami - in danes smo spet tu prisiljeni v samozdravljenje - zaradi nenormalno dolgih čakalnih vrst in farmacevtskoh pristopov. Ker so živeli skladno z naravo, so natančno poznali načine, sredstva in oblike samopomoči - to pa nam danes manjka, ker nam je prepovedano.

Ministrstvo za zdravje pa seveda še kar vztraja pri tem, da kakršnakoli sprememba na bolje (bolje za ljudi) pomeni kršitev mednarodnih konvencij. In na tej osnovi zavrača vse pogovore o spremembah s komerkoli, še s podmladkom vladajočih. Koga naj jim še pošljemo, da pridemo vsaj do neke javne razprave? Milojka celo trdi, da bi, če bi konopljo pobrisali iz uredbe, postali kot Urugvaj (kjer, mimogrede, gram konoplje stane 1,3 evra).
O regulaciji se bomo že dogovorili. Najprej je treba umaknit prepovedi!
In oni bi gojitelje izbirali na razpisih, mi pa bomo vztrajali, dokler ne bomo lahko gojili vsi - brez eksplicitnih dovoljenj. Naravno (začetno) stanje naj bo tako, da je gojenje dovoljeno, potem pa - če bo potreba - se naredi omejitve.
"Konvencija v svojem 23. členu jasno navaja, da državam podpisnicam ni treba razširiti monopola na medicinski opij, kar ustrezno velja tudi za medicinski kanabis," so poudarili v SD.
Zbornica zdravnikov si je vzela nekaj časa za premislek ...
Dejstvo ostaja - potrebujemo prevod konvencije!

 

Deklaracija ICANNA - Šoltes seveda ne more umanjkati, ko gre za propagando ... in jezdenje valov.

Pravijo, da je prepoved konoplje škodljiva, neučinkovita in nepotrebna! Ker se uporablja že TISOČLETJA. Potem sledi hvalospev konoplji in napad na prepovedi. Ampak menijo, da je treba regulirat. Ker da drugače ne bo šlo skozi?
Regulacija državi omogoča nadzor nad pridelavo, proizvodnjo, testiranjem, označevanjem, distribucijo in prodajo konoplje. Kaj je to drugega kot prepoved? Namreč za vse druge, razen za tistih nekaj z dovoljenji ... Nadalje "se zavzemajo za zakonodajo, ki bi omogočala pridelavo in predelavo konoplje v medicinske in raziskovalne namene ter regulacijo konoplje za gospodarstvo in uporabo pri odraslih." Pa otroci? Tudi če niso bolni? Če konoplja ni toplotno obdelana, tako ali tako ni psihoaktivna, ima pa nešteto učinkovin za podpiranje zdravja.

Tudi že sedaj, brez regulacije, lahko tako zdravniki kot raziskovalci uporabljajo konopljo. Ni pa širšega razumevanja. Niti ga ne bo, če bo regulirana. Razumevanje se bo pričelo šele, ko bo konoplja dovoljena. Regulacija vedno pomeni, da nekaj ni dovoljeno. Le kaj bo torej (ostalo) prepovedano? Komu zdravje ne bo dovoljeno? Čemu/komu razen kapitalu bi to lahko pomagalo?

Niti z eno besedo seveda ni povedano, KAKO naj bi to regulirali. Uporabljajo se samo standardne magične fraze - kako bodo omejevali nas, ki nimamo papirjev, in kako bodo sebi dovolili delati vse in nam seveda zaračunavali ...

Kot smo že razložili, konoplja legalna je. Je tudi regulirana.
Čas je za korak naprej.
In to gotovo ni še več regulacije, ampak nadaljnje odpravljanje prepovedi! To pomeni brisanje konoplje iz uredbe o prepovedanih drogah in iz vseh kriminalnih zakonodaj. Lahko pa do neke mere (pre)prodajo nadziramo (reguliramo?). To ni problem, to je stvar DDV-ja.

Kaj torej naj bi bila regulacija?
"Vzroki velikega povpraševanja po konoplji se skrivajo predvsem v odkritju endokanabinoidnega sistema (EKS), ki uravnana praktično vse, kar počnemo." In to je treba regulirat (bodimo natančni, dejansko gre za kontrolo)? Praktično vse, kar počnemo?

Regulirane morajo biti zadeve, kot so kloniranje, umetna inteligenca, genska manipulacija ... pač zadeve, ki nas lahko pokopljejo kot civilizacijo. Ne pa konoplja, ki ne samo, da nam nič hudega noče, celo pozdraviti se nam pomaga! Butasto je regulirati življenje.

 

Močna propaganda zahteva nove igralce. Imamo novo zvezo, z novimi močnimi člani, z dolgo tradicijo, ki bo povedala, kako in kaj je res. Ena od njihovih cvetk: "Če bo konoplja z višjo vsebnostjo THC-ja (kanabis) legalizirana, bo poraba porastla, tudi med mladimi." To seveda ni res, ampak je resnica ravno obratna, nekako je hec v prepovedanem sadu.

Rezultat delovanja teh in podobnih NVO pred njimi lahko opazujete okoli sebe, če si le vzamete nekaj časa. Lahko pa si en vidik tega preberete tukaj. Vsebuje pomenljiv podnaslov: Organizirani kriminal izgublja bitko s farmacijo. Tu preberemo na primer, da "je tem mladostnikom pomembno le, da se jim izklopijo možgani," in da "zadošča že, da nekdo uspešno prepriča svojega zdravnika, da trpi zaradi nespečnosti ali občutka tesnobe, in že je lahko na poti k odvisnikom, kjer tablete unovči." To pomeni, da jih proda naprej. Ni bistvo v tem, da zasluži (najbrž itak potrebuje), ampak da sploh gre med odvisnike.


In seveda Veliki Vojak KrekV Sloveniji nestrokovna in nepoučena stroka uči politiko o tem, s čim naj se ukvarja in s čim rajši ne. Dr. Krek predsednika vlade RS uči, da na Ministrstvu za zdravje (za razliko od Vlade RS) upoštevajo mednarodne konvencije. To so tiste konvencije, ki jih na MZ:
1. niso nikoli prevedli niti ne ustrezno prenesli v predmetno zakonodajo (Konvencija ZN o narkotikih iz 1961, 1971)
2. in jih posledično ne upoštevajo (konoplja ne sodi med nadzorovane učinkovine, ampak le THC, in ta se lahko nadzoruje v skladu z odločitvijo posameznih držav; tako so se Urugvaj, Mehika ter 8 držav v ZDA odločile za to, da so človekove pravice nad konvencijami).
Življenje je nad profitom, g. Krek!
Dajmo že končno reči bobu bob. Tale strokovnjak je zrel za odstrel.
Dr. Milan Krek: "Mene zelo čudi, da ustavni sodnik kot predsednik stranke, ki je vložila ta predlog (zakona o konoplji) v proceduro, dovoljuje ali se strinja s tem, da se krši mednarodne konvencije ob tem, če damo konopljo iz prve skupine. Ob tem, ko se strašansko trudimo, da bi se mednarodne odločbe upoštevale. Tukaj je prisotna dvojna politika, ki jo človek težko razume." (od 9:45 - 10.30)

Krek se je še leta 2012 zavedal, kaj dela kriminalizacija konoplje ljudem in da to ni dobro. Že takrat so hoteli več programov za 'odvisnike' od konoplje. Takrat je tudi že vedel, da konoplja zdravi! Že kitajci so to vedeli, pravi. Takrat mu je bilo tudi že jasno, da so naravni izvlečki boljši od sintetičnih produktov.
Danes pa kot glavni govorec NIJZ govori drugače ... Danes ga čudi, da se stranke ukvarjajo s konopljo namesto s 300.000 revnimi. Konoplja jim bo pomagala. Brez bojazni.
Medicinska konoplja predpostavlja doktorja. In še več, kot lahko slišimo v medijih, medicinska konoplja naj bi bila tista, ki je bogata s CBD-jem. Da se govorci ne zmorejo odločiti, kaj točno pomeni pridevnik "medicinska", vemo že dolgo; "rekreativna" konoplja pa predpostavlja samozdravljenje - torej brez posrednikov in posledično brez zaslužkov! Saj lahko so, ne sme pa to biti pogoj!

 

Kako se regulira trg ali zakaj prohibicija, skrita za državo, noče urediti zdajšnje zmede?
Kaj, če to, o čemer govorijo politiki, birokrati, mediji ... sploh ni črni trg?
Kaj, če je to le zeleni trg?
Kaj, če so birokrati, skriti za državo in farmacijo, ustvarili zase idealne pogoje črnega IN belega trga in veselo služijo skriti za oblakom dima, ki so ga ustvarili sami!?
Naj se ve cena grama (v Urugvaju) dovoljene konoplje v lekarni: 1,3 €.
Pa si od te cene jemljite trošarino. Bedniki!
Eden od predlogov za regulacijo namreč predpostavlja mnogo višje cene, da bi lahko od njih jemali trošarine. Tudi od tistega za lastno uporabo, ne le od (pre)prodaje. Kakšne trošarine neki - te veljajo za škodljive snovi in energente, konoplja pa ni nič od tega.
Denar ni v tem, kar vzgojimo zase. Lahko pa se zasluži s tem, kar smo sposobni tukaj in zdaj ustvariti za druge. Ponavadi celo kaj novega. Tukaj je skrita eksplozija dodane vrednosti. Žal za neko ceno. Tak je pač sistem, v katerem živimo in smo v njem prisiljeni delovati.

 

Tiskovna konferenca Zveze NVO na področju drog in njihove uporabe.

 

"Norost današnje medicine je, da s temi neverjetnimi aparati in načini odkrivanja bolezni najde vsak najmanjši tumor. Bolje bi bilo, da pacient tega ne ve, ker narava večinoma sama poskrbi za ozdravitev. Lahko tudi, da tumor sploh ne moti. Nekoč so imele ženske v prsih veliko vozlickov, nihče se ni za to zanimal. Imele so veliko skrbi, otroci so bili v vojni, preživeti je bilo treba. Imeli so druge skrbi, zato se z malenkostmi niso ukvarjali. Konflikt, npr. konfilkt zaradi skrbi, se je v nekem času razrešil, zato so tudi simptomi izginili. Ženske so imele na prsih tudi turbekulozo, ki se je pozdravila. V najhujšem primeru se je celo odprla rana. Tega danes ne vidimo več, saj se takoj operira. Danes je treba tako odstraniti vsak vozliček v prsih, obsevati, uporabiti kemoterapijo. Pogosto ženskam prsi tudi amputirajo. Tega ne bi bilo treba."

Neka študija je pokazala, da polovico bolnikov z rakom pobije kemoterapija, in ne rak ... In ko take prebereš ... gobezdaš naprej, kar si do zdaj!
Ljudje bi morali biti seznanjeni z nevarnostmi kemoterapije!

Alkohol glavni povzročitelj demence.
Demenca je tudi glavni problem domov za ostarele, kjer imamo na čakanju 7000 ljudi. Za dementne je namreč izredno težavno skrbeti. A kot vemo že zelo dolgo, konoplja demenco pocajta zelo na hitro!
Ampak ne, ne bi odpravljali težav pri vzrokih. Ne, to pa nikakor ne ... Dajmo raje vse skupaj še bolj zamegliti, predati v upravljanje kapitalu in dati pod nadzor skorumpirancev in politikantov.

Fibromialgija je bolezen, ki jo stroka še vedno podcenjuje. V zahodnem svetu tej bolezni pripisujejo precejšen pomen, saj obstajajo celo klinike za fibromialgijo oz. zdravljenje bolečine z multidisciplinarnim pristopom obravnave.
Ker za diagnosticiranje bolezni zaenkrat še ni na voljo specifičnih objektivnih pokazateljev (klinični izvidi, obstoječi laboratorijski testi, rentgenski izvidi, izvidi preiskav CT, MRI, scintigrafija skeleta ipd. so običajno v “mejah normale”), je marsikdaj težava že sama postavitev diagnoze. Tako bolniki neredko dobijo tudi napačno diagnozo – na primer depresivni sindrom.
Za moje znance in prijatelje, ki ste v nenehnem boju s kronično utrujenostjo in fibromialgijo, pripenjam spodaj ameriško študijo in analizo, ki je bila narejena na vzorcu 1300 bolnikov in potrjuje to, kar že nekaj let trdimo tudi v Sloveniji: konoplja vam bo še najbolj pomagala.

Naravni odgovor na pomanjkanje endokanabinoida anandamida (kanabinoida, ki ga proizvaja naše telo) ter na njegovo prehitro kemijsko razgrajevanje zaradi encimov FAAH je: tek, čokolada, CBD, tartufi, sadje in zelenjava (brokoli, grozdje, jabolka, čebula ... zeleni čaj), v katerih so prisotni kemferol flavonoidi.

Take pa so menda dandanes cene konoplje po svetu. Zraven so tudi ocene porabe. In koliko bi se zaslužilo z davki, če bi ne bila prepovedana.


Ko toksikologi, znalci o strupih, razpredajo o zdravilu konoplji, pa to izgleda nekako tako.
(Potem ti dajo sintetiko, ki te skoraj ubije, in nato rečejo, da konoplja je pa res slaba.)

In da bo mera polna, navajajo na primer, da je uživanje konoplje v mladosti lahko krivec za nastanek shizofrenije. Kot da bi ne obstajali ljudje s to težavo, ki konoplje niso uporabljali ne v mladosti ne v odraslosti.
Ponavljanje ni ravno lepa lastnost ... pa vseeno ... Kastelic: "Za razvoj psihoze oziroma shizofrenije pod vplivom marihuane, kar je velika redkost, pa mora biti skoraj zagotovo prisotna vnaprejšnja nagnjenost k bolezni, kar ni pogosto."

In kot da nismo popolnoma vsi v shizofreni situaciji ... Vprašanje je samo, kako se spoprimeš s tem. Konoplja pač težavo nekoliko prej pripelje v zavest, da ima človek še nekaj časa za ozaveščanje vzrokov in slabih odzivov nanje.

Dobro, da vsake toliko objavijo tudi kakšno dejstvo: »Pogostejšemu uživanju marihuane v javnosti ni sledilo proporcionalno večje pojavljanje shizofrenije oziroma psihotičnih motenj,« dodaja Armentano.

Kot da bi ne bilo vse polno psihičnih bolnikov.
Psihiči!

 

In potem ... cepljenje ... koliko propagande za cepljenje v mainstream medijih in koliko groženj, kaj vse da bo narobe, če se ne boš cepil ...
Trenutno izgleda, kot da nastajata dve vzporedni civilizaciji: poleg večine, ki upošteva pravila in nasvete sistema, se oblikuje manjšina (NECEPLJENI ... kar bi lahko vodilo tudi v NEŠOLANI in zato BREZPOSELNI ...). Pionirji nove, zaenkrat manjšinske civilizacije bomo ustanovili svoj vrtec, svoj zdravilski sistem, ki bo vključeval konopljo, C-vitamin in druga naravna zdravila! Svoj pravni sistem, v katerem je človek ŽIVO BITJE, in ne podjetje ... Ti dve civilizaciji že soobstajata, le da trenutno ena še lahko vsiljuje svoja pravila drugi.
Še dobro da imamo volitve, ko take neumnosti hitro padejo.

Pa porajajo se ideje za novo zdravstveno doplačilo; za zdrav način življenja, kaj to sploh je? Koliko bomo še dobili teh bebavosti? Raznih zavarovanj? Zdravje si zavaruješ tako, da si zdrav in da se izogneš izgorevanju. Počitek. Narava. Konoplja.


In samo še ...
SEJA ODBORA ZA ZDRAVSTVO
, PRENOS
sreda, 7. 2. 2018, 14:00
Morje klobasanja, vse samo za farmacijo in doktorje. 0 za bolnike, 0 za samooskrbo, 0 za samozdravljenje.
Neubauer: "Študije seveda niso dovoljene, ker ni standarda/dogovora, kakšna mora biti konoplja."
Študije ne morejo delati, ker je premalo študij. Začaran krog!
Červek: "Rada bi dodala razliko med sinteznimi kanabinoidi in naravnimi kanabinoidi. Danes je točno kemično ugotovljeno, da pri sinteznih kanabinoidih nastajajo iz kemično podobne substance kot aktivni recimo 9-tetrahidrokanabinol, ki zasedajo kanabinoidne receptorje, vendar nimajo zdravilnih učinkov …" Ona trdi, da so pripravili smernice, medtem ko je gospa z ministrstva trdila, da jih niso pripravili niti za doktorje in farmacijo.
Tud Červekove ministrstvo ne upošteva, ker da ni dobro spisala dopisa, zato jih poziva, naj pojasnijo, kaj se zajebavajo!
Nolimal poudarja, da bi vse to lahko bilo urejeno že leta - od prvega predloga! Preganjanje je neučinkovito in kup priložnosti je izgubljenih. Ministrstvu za zdravje Slovenci ne zaupamo več!
JAZMP se zdi, da je treba zakomplicirat.
Krek se spet zgovarja na Evropo.

Laiki smo laiki, a strokovnjači so pač nekaj drugega. Češ da oni že vejo ...

Vemo tudi mi, da so si ustvarili megazakompliciran sistem, tako da nič od tega, kar res pomaga, ne more priti do ljudi kar tako, preprosto. Krek predlaga, da čakamo naprej.

Ne razumejo, da mi govorimo o samooskrbi in o samozdravljenju, kjer večina problemov, o katerih oni razpredajo do nezavesti, odpade sama po sebi. Treba je - še vedno - samo odprepovedati rastlino in nje gojenje. Zbrisati iz uredbe.

Tudi Gantarju postaja jasno, kje se bo to končalo; prostega sajenja in samooskrbe seveda ne podpira, ampak doktorje in farmacijo, to pa. Vendar vsi majo problem, kako priti do rastline - ker je pač prepovedana! Spet bo zmanjkalo časa in spet bo eno leto izgubljeno.

SMC in SD seveda nimajo kaj dodati. :)

MZ se izgovarja, da imajo vse države nad konopljo monopol, ker samo ta zagotavlja visoko kakovost ... Njim se zdi, da ne moremo urediti področja drugače kot ostali. Da nekaj novega ni mogoče.

Violeta prebere, še enkrat, da Evropa nič ne prepoveduje, da je edina ovira nacionalna zakonodaja.

Obstaja evropska direktiva 2001/83/EU, ki ponuja članicam skupnosti bolj ohlapen pravni okvir za UPORABO DROG V HUMANE NAMENE! (Community code relating to medicinal products for human use).

 

In še zadnja zadnja zadeva: Koda

Krek je postal predstavnik zdravniške zbornice; pravi, da bolniki čakajo birokratski postopek.
Ministrstvo za zdravje zagovarja stališče, da je zadeva urejena. Pa ni! Konoplja naj bi bila dostopna vsem, brez težav, resnica pa je popolnoma nasprotna! V lekarnah se dobi samo sintetični THC in CBD, a v bistvu, kot smo slišali v prispevku, tudi sintetike ni na voljo!
Poleg tega izolirana spojina (npr. THC) ne deluje – da deluje, je potrebna cela rastlina. Kajti spremljevalnega učinka drugih spojin, prisotnih v rastlini, ne morejo simulirati, niti sintetizirati. Konoplja bo pokopala farmacijo.

Kerstin Petričeva seveda spet laže in se vleče ven.
V teoriji je pacientom in doktorjem dovoljeno uporabljati vse – a v praksi ne morejo nič, ker čakajo birokrate.
Omogočiti je treba dostop do konoplje in njeno proizvodnjo.

Krek bi še kar uvažal in uvažal, pa ne samo to, samega sebe (vključno s Petričevo) postavlja v paradoksalen položaj! Navaja namreč, da v njihovih študijskih letih ni prišlo do transgeneracijskega prenosa znanja o konoplji. Da se o tem niso učili nikjer. Danes, ko bi lahko organizirali izobraževanja, pa išče izgovore, zakaj jih je tako težko organizirati.

Uvažala bi tudi Kerstin Petričeva. Z argumentom, da tako skrbi za zdravje mladih. V bistvu pa so v ozadju korporacije. Kot pravi Nolimal: "... je sama prepoved povzročila stigmatizacijo, diskriminacijo ipd. In če bomo mladim dali dovolj objektivnih informacij, če bomo ločili trg resnično nevarnih substanc od trga nenevarnih substanc, bomo lažje regulirali in tudi nadzorovali mlade. Jaz sem razočaran nad kolegi in nekaterimi organizacijami."

Izobraževanje (zdravnikov) se je ustavilo. Ne čisto, no. Proti koncu leta se bodo menda nekaj izobraževali.
Potrebno je sodelovanje, dragi strokovnjači. Vi tega znanja menda niste dobili od nikogar, mi pa to delamo že ves čas, imamo znanje in izkušnje.
Zdravje je pravica. Enako je pravica dobiti znanje, kako priti do zdravja. In seveda dobiti tudi pripomočke za dosego zdravja.

Krek pravi, da ima v žepu 10 člankov o dobrodejnosti konoplje, a da na vseh piše "may be", torej da lahko pomaga, zdravi … S tem izpodbija stroko in pljuva v lastno skledo ter na svoje kolege – velika večina člankov je napisanih na osnovi neke študije, raziskave ipd., ki jo je delal tudi kakšen doktor. Ne da pa se mu premakniti niti za centimeter, da bi recimo organiziral izobraževanja za doktorje, da bi lahko končno začeli predpisovati zdravila na osnovi konoplje.
Kako zdaj določiti, kaj je res – kaj je lažna novica, zavajanje, manipulacija in kaj resnica? Da konoplja zdravi, je precej časa veljalo za lažno novico, danes pa izkušnja premnogih ljudi govori drugače. Ne temo konoplje je že kar jasno, kaj je res in kaj ne ter kdo govori resnico in kdo laže – zavestno ali nevede.
Neubauer pravi, da so bili članki včasih res "kr neki", ali kot pravi Krek: mogoče, lahko bi ... Ampak zdaj jih že majo, prave študije in raziskave, od pravih institucij!

SD bi gojil v Sloveniji, SMC pa bi seveda raje uvažal.
Doktorji so pa tako ali tako proti vsem predlogom – sploh tako imenovana rekreacija (uporaba v rekreativne namene, ki je pravzaprav preventiva) jim vsem smrdi. Tudi novim mladincem.

Zmeda totalna.

Vsak človek si bo moral sam ustvariti mnenje. Za to pa se potrebuje podatke, argumente. Ne pa, da nam vsak dan preko drugega medija nabijajo isto.

Dialog bo treba vzpostaviti tudi z nami, imamo pač znanje.
Seveda hočemo gojiti v Sloveniji.
Ne potrebujemo zakona. Samo prepovedi je treba izbrisati iz nekaj predpisov. Samo to.

 

 

Razumemo, da se vam zdijo zdravila, pripravljena s strani farmacije in predpisana s strani doktorja, edini način za dosego zdravja.
Pa vendar to tako ni in ne sme biti!
Človek je za svoje zdravje odgovoren sam, drugi mu lahko pri tem le bolj ali manj pomagajo.
SAMOZDRAVLJENJE!

 

 

Še povezave na starejše razprave:
http://sksk.si/article.php/GusarskeHijeneInZmeda
http://sksk.si/article.php/NaturalizacijaProstoSajenje
http://sksk.si/article.php/DrugiPredlog
http://sksk.si/article.php/HortikulturainUredbainKonvencija
http://sksk.si/article.php/PredlogUredbeOdgovor
http://sksk.si/article.php/ZdravniskaZbornicaPraviKonopljaZdravi


Trackback

Trackback URL for this entry: http://sksk.si/trackback.php/Samozdravljenje

No trackback comments for this entry.
Samozdravljenje | 0 komentarjev. | Nov uporabnik
Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Spletna stran ni odgovorna za komentarje uporabnikov.