Slovenski konopljin socialni klub

Psihiatrija ?

Pozdravljeni, Sem Jan.

Rad bi delil mojo zgodbo z vami.
Bil sem že 7x prisilno zdravljen na psihiatriji zaradi tega, ker kadim konopljo. Mam predpisane antipsihotike in hodim na kontrole k psihiatrinji 1x na mesec. Ampak tudi, če grem osmič prisilno na psihiatrijo, ne bo ustavilo dejstva da konoplja zdravi / pomirja.

Kadim jo že enajsto leto in je ne nameravam nehat. Zakaj bi moral jaz nehat uporabljat konopljine produkte in jemat antipsihotike? Nikoli nisem maral tablet, niti antibiotikov, ko sem bil majhen, še zdaj jih ne, vendar, moram skoz jemat antipsihotike zarad matere, ki zaupa naši "zdravstveni stroki" in je striktno proti marihuani. Če neham jemat antipsihotike, mati pokliče zdravnike, da ne jem tablet, dežurni zdravnik pride, mu povem, da kadim marihuano in spet pristanem na psihiatriji. Čist so mi uničl lajf s to "zdravstveno metodo".

NIKOLI, ko so me z rešilcem odpeljali na zdravljenje, se nisem strinjal s prostovoljnim zdravljenjem in sem zahteval sodno-medicinsko komisijo, ki mi je vedno dala nagrado 3 mesece prisilnega zdravljena na zaprtem oddelku. 

One Love,
Jan


Sorodne povezave

Trackback

Trackback URL for this entry: http://sksk.si/trackback.php/Psihiatrija

No trackback comments for this entry.
Psihiatrija ? | 12 komentarjev. | Nov uporabnik
Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Spletna stran ni odgovorna za komentarje uporabnikov.
Psihiatrija ?
Prispeval/a: Anonymous dne torek, marec 10 2015 @ 19:57 CET

Jan, zelo pogumno ... Tudi sama poskušam obvladovati raznorazna psihološka stanja s pomočjo konoplje... Seveda, da so proti in ne samo to, vrjamejo celo v to, da konoplja povzroča psihoze... Nikoli pa ne bojo priznali, da so stanja takšna, da jih tudi sami s pomočjo kemofarmacije ne obvladujejo...

Psihiatrija ?
Prispeval/a: Anonymous dne torek, marec 10 2015 @ 21:46 CET

Tako tisti ki kadijo in tisti ki ne lahko zapadejo v psihozo. Je pa konoplja idealna za meditacijo in zaradi tega jo povezujejo s psihozo... seveda se zavedajo da je ta "bolezen" okovana kot negativno stanje, a je v bistvu prebujanje človeka iz te realnosti v bolj kreativno realnost kateri kraljuje podzavest (in se zavest sklopi... spi).
moja mati je uzela eno meni prepisano tableto in je bila 2 dni raztujena in zato mi je prisluhnila in stala ob strani ko sem ji zatrjeval da shizofrenija in podobna sranja ne obstajajo.

Seveda je res da sem drugačen, ampak verjemite, da se boste tudi vi enkrat zbudili... čene pa po smrti. Lp Matjaž

Psihiatrija ?
Prispeval/a: Anonymous dne ponedeljek, maj 04 2015 @ 11:30 CEST

...a obstaja še kak drugi trg?
Samooskrba je ključ do uspeha :)

Psihiatrija ?
Prispeval/a: Anonymous dne sreda, marec 11 2015 @ 13:01 CET

Žal je ta konoplja na črnem trgu vse prej kot naravna.

Psihiatrija ?
Prispeval/a: Admin dne torek, maj 05 2015 @ 20:38 CEST

Samooskrba je ključ do uspeha

Psihiatrija ?
Prispeval/a: Anja dne torek, marec 31 2015 @ 16:10 CEST

Tudi jaz imam svojo izkušnjo. V začetku svojih najstniških let sem se spopadala z depresijo, ki je imela močan vpliv nad mojim življenjem. Imela sem slab uspeh v šoli, nisem imela prijateljev ker so me vsi imeli za čudno, problemi doma... vse to je močno vplivalo takrat na moje odraščanje.

Potem pa sem enkrat kasneje, čisto po naključju odkrila to prečudovito rastlino, ki mi je dala novo priložnost v življenju. In to ravno takrat, ko sem že skoraj obupala.
Začela sem jo uživati najprej samo za vikende nato pa vedno bolj redno in sem ugotovila, da se je moje razpoloženje v celoti spremenilo. Postala sem bolj družabna, odprta, tudi volja se mi je povrnila. Postala sem tudi bolj kreativna in začela sem gledati na svet kar se da optimistično, kar mi je prej bilo zelo tuje.
pa tudi srednjo šolo sem naredila z odliko :)

Zdaj kadim marihuano že 6 let in mislim, da je ta rastlina nekaj najlepšega kar sem odkrila v življenju.
Resnično mi pomaga, da zajemam življenje s polno žlico :)

Psihiatrija ?
Prispeval/a: Anonymous dne nedelja, maj 03 2015 @ 12:06 CEST

Prijaviti je treba komisijo zaradi krsenja zakona o dusevnem zdravju, ki dovoljuje prisilno zdravljenje edinov primeru resnega ogrozanja zdravja ali zivljenja in ne le zaradi dusevne bolezni. Obrni se na zastopnika pacientovih pravic! Nikoli ne podpisuje nicesar. Tvoja mati pa nima pravice podpisovati prisilnea zdravljenja v tvojem imenu, ce tebi pred tem ni bila odvzeta opravilna sposobnost.


Psihiatrija ?
Prispeval/a: Anonymous dne ponedeljek, maj 04 2015 @ 17:22 CEST

Naj človk ne laže pa naj pove po resnici zakaj je na psihiatriji prstou po mojih informacijah od njegovega prijatelja ni bla omenjena nobena trava... je blo pa omenjeno goltanje ecatasyja na vse zgodi zjutri pa nevem kake črtice speeda pol se pa mau zamisl zakaj si na psihiatriji garanziram ti da zarad marihuane ne zrd kemije ti bo pa vsak na zaprtem oddelku prstou ;)

Psihiatrija ?
Prispeval/a: Cookie dne sreda, maj 06 2015 @ 15:55 CEST

Marihuana je lahko super a dejstvo je, da pri ljudjeh, ki so nagnjeni k psihozi to zelo slabša. Zaskrbljujoče je, da se na to ne opozarja na strani, ki naj bi bila namenjena poznavalcem.

Psihiatrija ?
Prispeval/a: Weky dne torek, maj 12 2015 @ 16:20 CEST

Kar se tiče psihičnega zdravja ... kako naj se izrazim, vsi smo lahko jutri na psihiatriji, meja med 'zdravimi' in duševnimi boleznimi je zelo zabrisana. Te bolezni je najtežje odkriti, vem iz izkušenj. Pred več kot desetimi leti so mi diagnosticirali depresijo, čeprav sem mislila, da z menoj ni nič narobe. Dali so mi antidepresive in pomirjevala. Zadeta sem bila do amena, vsakdanjih opravil pa nisem bila sposobna opravljati. Po nekaj mesecih sem vrgla vse tablete stran, a se mi je depresija ponovila. Dejavniki za mojo depresijo so bili še zmeraj prisotni. Pa so mi spet napisali kup receptov in zažugali, da naj jih redno uživam. Pa kaj še. Šla sem v naravo, se fizično utrudila vsak dan, se naužila svežega zraka. Kmalu se mi je stanje poboljšalo. Boljšega izvida psihiatra ni moglo biti. A dejavniki so še vedno tukaj. In vedno bodo, biti starš, preživeti familijo z minimalnimi plačami, stres v službi, mobing, ... Tako sem spoznala tudi to čudežno rastlinico.
Naj rečejo karkoli, dokler nisem kadila marihuane, sem bila bolj dovzetna za stiske in neodobravanja. Od kar kadim, se mi moje duševno zdravstveno stanje ni poslabšalo. Pa še to, od najstništva imam seneni nahod, ki mi je prešel na pljuča, sledila je astma. Imela sem dve vrsti inhalatorjev, zdaj že par let ne uporabljam nobenega. :)
Tudi učenje ni težavnejše, saj sem pred kratkim zaključila srednjo šolo ob delu z odliko.
Meni pomaga ...

Psihiatrija ?
Prispeval/a: Hesi dne četrtek, maj 21 2015 @ 20:58 CEST

Tudi sam po zaužitju konoplje opazim dvig razpoloženja in motivacijo za raznorazna dela, ki me po službi čakajo še doma. Imam redno službo, družino in dober socialni položaj, vendar je konoplja moj ventil za sprostitev in povrnitev psihičnih moči. Prav tako tudi ženin.

lp

Psihiatrija ?
Prispeval/a: Alen dne sobota, marec 18 2017 @ 08:09 CET

Jan stari moj, tudi jaz kadim že 15 let, sicer nimam problemov z tabletami....marihuana je super stvar..na mene dobro deluje..drogirat sem se nehal, dvomim da se bi če nebi trave kadil. Vglavnem zanima me a si mel kdaj psihozo Jan? Ker moja punca je dala psihozo skoz že 3x in je včeraj malo pokadila zraven mene pa ji je blo boljše..potem pa mi je začela kar neke nesmiselne stvari govorit..ko jo je spustlo je bilo boljše..vem da je preveč pokadila ker je kadila prvič v življenju..je možno da če zraven mene malo po malo kadi travo da bo lahko čez čas dala Antidepresive vstran, ker nameravama met otroka in teh antidepresivov nesme jest..prosim za odg. .
Hvala
Lp. Alen