Slovenski konopljin socialni klub

Konoplja, kmetijstvo in gospodarstvo

Razumemo, da naj bi politično ne bi bilo mogoče osvobodit konoplje popolnoma – vsaj ne tukaj in zdaj – in da SO potrebni trije koraki.
Nam pa je prva naloga omogočit fizičnim osebam samooskrbo in z njo samozdravljenje. Seveda toisto privoščimo tudi kmetom in industriji – gojenje čim bolj kvalitetne konoplje.

Premik omejitve iz 0,2 THC na 0,9 ne pomeni veliko. Po svetu gojijo konoplje s čim večjim odstotkom THC, saj je ta najpomembnejši pokazatelj odličnosti – taka konoplja je najbolj odporna na škodljivce in vremenske neugodnosti, ima največja semena z najboljšimi olji, najdaljša stebla z najmočnejšimi vlakni ...

Kar je še več, vsi, ki s to konopljo delajo, se ob tem zdravijo! Zakaj bi se omejevali? Zakaj bi omejevali kmete in industrijo, jih silili v nekvaliteto? Edino, za kar je dobra »pšenicasta«, tanka konoplja je strojno žetje – kar je v bistvu ubijanje delovnih mest.

Zahtevamo, da nam je dovoljeno sejat lastna semena! Nikakor niso sprejemljiva samo certificirana semena, to je voda na mlin kapitalu in multinacionalkam.

Če obstajajo pravila, ki nas omejujejo, jih je pač treba spremenit. In to ni novica. Ampak že znotraj obstoječih pravil je mogoče doseči marsikaj. Odprite oči, poglejte v svet! Konkurenca je!

Konvencije ZN so bile pregledane po 50 letih in bilo je ugotovljeno, da je vojna proti drogam naredila več škode kot koristi. Države so bile že leta 2011 prvič pozvane, naj spremenijo s tem povezano zakonodajo!
Ampak nekdo ni opravil svojega dela.
Več njih!

Vemo edino, da konoplja zdravi, več ali manj vse ostalo je propaganda kapitala.
Konoplja zdravi brez zdravnika. Človek – tako kot vsi vretenčarji – ima endokanabinoidni sistem, ima receptorje za kanabinoide ... In pomanjkanje kanabinoidov je glavni povzročitelj številnih bolezni. To je vse dokazano. Znanstveno.
Odgovornost za svoje zdravje mora človek spet dobit v svoje roke. Preventiva mu mora bit dovoljena, kljub temu da jo hočete označit za rekreacijo. Regulirat ni tuki kej. Niti služit.
Zahtevamo prosto sajenje!
Za samooskrbo!
Najceneje (in tudi najbolj ekološko) je posadit seme v zemljo in počakat, da narava opravi svoje delo.

Regulativa za prodajo lahko obstaja, ampak najprej je treba osvobodit konopljo kot rastlino. Jo v celoti izbrisat iz uredbe o prepovedanih drogah. Ker tja ne sodi.

Med najnevarnejšimi drogami (kemičnimi substancami) v prvi skupini je konoplja edina rastlina. In to zdravilna rastlina. Zelo zdravilna. Poleg tega, da vsebuje kanabinoide, ki jih nima nobena druga rastlina, vsebujejo različne konoplje ogromno ostalih substanc, ki jih najdemo v drugih zdravilnih rastlinah.

Ogromno substanc, ki jih najdemo v drugih (zdravilnih) rastlinah, najdemo tudi v konoplji! AMPAK kanabinoidov, ki jih ima konoplja in so nujno potrebni za delovanje endokanabinoidnega sistema, nima pa nobena druga rastlina!

Imamo pa mi v telesu potencial za endokanabinoide ... ampak to je že višja šola ... povezana s srečo ... ker nje ni in ni ... je konoplja edina rešitev ki nam ostaja!
V povezavi s prostim sajenjem in samooskrbo omejitev ni.
Ko se neki proda, nastane DDV ... za začetek čez glavo.

Konoplja je zdravilna rastlina, tudi – če ne predvsem – preko nje se bije boj s farmacijo, s korporacijami, ... s tistimi, ki hočejo od nas, da kupujemo – svoje zdravje in preživetje... in sploh VSE.


Trackback

Trackback URL for this entry: http://sksk.si/trackback.php/KonopljaKmetijstvoGospodarstvo

No trackback comments for this entry.
Konoplja, kmetijstvo in gospodarstvo | 1 komentarjev. | Nov uporabnik
Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Spletna stran ni odgovorna za komentarje uporabnikov.
Konoplja, kmetijstvo in gospodarstvo
Prispeval/a: aljo dne nedelja, julij 05 2015 @ 13:35 CEST
Pri marihuani je pač tako kot trenutni veter piha,sedaj je aktualna debata kar je seveda super več kot jo je bo boljše jo bo narod bolj razumel.Sedaj je pač še nekakšen hipi tabu.Tisti ki jo pač poznamo je pa takole,za zdravljenje je super je-to je dejstvo,sprostitev no to je pa nekaj kar bi se dalo debatirat.Ne bi se točno strinjal s tem da je boljša če ima več THC-ja.Pr večjih količinah THC-ja je pač tako da rado udari na psihozo glede na trenutno stanje uporabnika,to lahko povedo vsi ki imajo večkratne izkušnje z uživanjem.Pri legalizaciji te bi bilo potrebno odpreti to Pandorino skrinjico in povedati vse čisto vse kar mi vemo ne kar stroka(zdravstvo ali farmacija) ,zato ker povedo 99%kar hoče narod slišat.