Konoplja, kmetijstvo in gospodarstvo

torek, maj 05 2015 @ 20:30 CEST

Razumemo, da naj bi politično ne bi bilo mogoče osvobodit konoplje popolnoma – vsaj ne tukaj in zdaj – in da SO potrebni trije koraki.
Nam pa je prva naloga omogočit fizičnim osebam samooskrbo in z njo samozdravljenje. Seveda toisto privoščimo tudi kmetom in industriji – gojenje čim bolj kvalitetne konoplje.

Premik omejitve iz 0,2 THC na 0,9 ne pomeni veliko. Po svetu gojijo konoplje s čim večjim odstotkom THC, saj je ta najpomembnejši pokazatelj odličnosti – taka konoplja je najbolj odporna na škodljivce in vremenske neugodnosti, ima največja semena z najboljšimi olji, najdaljša stebla z najmočnejšimi vlakni ...

Kar je še več, vsi, ki s to konopljo delajo, se ob tem zdravijo! Zakaj bi se omejevali? Zakaj bi omejevali kmete in industrijo, jih silili v nekvaliteto? Edino, za kar je dobra »pšenicasta«, tanka konoplja je strojno žetje – kar je v bistvu ubijanje delovnih mest.

Zahtevamo, da nam je dovoljeno sejat lastna semena! Nikakor niso sprejemljiva samo certificirana semena, to je voda na mlin kapitalu in multinacionalkam.

Če obstajajo pravila, ki nas omejujejo, jih je pač treba spremenit. In to ni novica. Ampak že znotraj obstoječih pravil je mogoče doseči marsikaj. Odprite oči, poglejte v svet! Konkurenca je!

Konvencije ZN so bile pregledane po 50 letih in bilo je ugotovljeno, da je vojna proti drogam naredila več škode kot koristi. Države so bile že leta 2011 prvič pozvane, naj spremenijo s tem povezano zakonodajo!
Ampak nekdo ni opravil svojega dela.
Več njih!

Vemo edino, da konoplja zdravi, več ali manj vse ostalo je propaganda kapitala.
Konoplja zdravi brez zdravnika. Človek – tako kot vsi vretenčarji – ima endokanabinoidni sistem, ima receptorje za kanabinoide ... In pomanjkanje kanabinoidov je glavni povzročitelj številnih bolezni. To je vse dokazano. Znanstveno.
Odgovornost za svoje zdravje mora človek spet dobit v svoje roke. Preventiva mu mora bit dovoljena, kljub temu da jo hočete označit za rekreacijo. Regulirat ni tuki kej. Niti služit.
Zahtevamo prosto sajenje!
Za samooskrbo!
Najceneje (in tudi najbolj ekološko) je posadit seme v zemljo in počakat, da narava opravi svoje delo.

Regulativa za prodajo lahko obstaja, ampak najprej je treba osvobodit konopljo kot rastlino. Jo v celoti izbrisat iz uredbe o prepovedanih drogah. Ker tja ne sodi.

Med najnevarnejšimi drogami (kemičnimi substancami) v prvi skupini je konoplja edina rastlina. In to zdravilna rastlina. Zelo zdravilna. Poleg tega, da vsebuje kanabinoide, ki jih nima nobena druga rastlina, vsebujejo različne konoplje ogromno ostalih substanc, ki jih najdemo v drugih zdravilnih rastlinah.

Ogromno substanc, ki jih najdemo v drugih (zdravilnih) rastlinah, najdemo tudi v konoplji! AMPAK kanabinoidov, ki jih ima konoplja in so nujno potrebni za delovanje endokanabinoidnega sistema, nima pa nobena druga rastlina!

Imamo pa mi v telesu potencial za endokanabinoide ... ampak to je že višja šola ... povezana s srečo ... ker nje ni in ni ... je konoplja edina rešitev ki nam ostaja!
V povezavi s prostim sajenjem in samooskrbo omejitev ni.
Ko se neki proda, nastane DDV ... za začetek čez glavo.

Konoplja je zdravilna rastlina, tudi – če ne predvsem – preko nje se bije boj s farmacijo, s korporacijami, ... s tistimi, ki hočejo od nas, da kupujemo – svoje zdravje in preživetje... in sploh VSE.

Komentarji (1)


SKSK
http://sksk.si/article.php/KonopljaKmetijstvoGospodarstvo