Slovenski konopljin socialni klub

Izjava za javnost

Slovenski konopljin socialni klub (SKSK) začne v ponedeljek, 14. 10. 2013, zbirati podpise za tri predloge zakonov, in sicer:

  • Predlog zakona o konoplji, ki po desetletjih končno usklajuje slovensko zakonodajo z mednarodnimi konvencijami in resolucijami, ki jih je podpisala Slovenija oziroma pred osamosvojitvijo Jugoslavija.
  • Predlog zakona o samozdravljenju, ki daje pravico do odločanja o lastnem telesu in načinu ohranjanja svojega imunskega sistema ter hkrati pravico do gojenja rastlin v te namene.
  • Predlog zakona o osnovnem bivanju, ki daje pravico do brezplačnega najema neobdelanih državnih kmetijskih zemljišč za ekološko uporabo za lastne potrebe (in za zamenjavo zemljišč z drugimi pridelovalci) ter daje tudi pravico do vračanja dolgov javnim podjetjem s prostovoljnim delom

 

Ti zakoni se nanašajo na osnovne človekove pravice, ki so temelj demokratične ureditve in bi morale biti v celoti uveljavljene v vsaki svobodni družbi.
Ker se naš klub posebej ukvarja s konopljo in njenimi zdravilnimi učinki, naj povemo, da mnogi po svetu in pri nas razumejo konopljo kot lakmusov papir demokracije, na katerem stoji ali pade splošna pravica vsakega posameznika do uporabe zdravilnih zelišč. Do danes so to spoznali že v mnogih državah in zakoni, ki dovoljujejo uporabo in gojenje konoplje, se hitro širijo po svetu, predvsem po ZDA in Evropi. To pomeni, da je prepovedovanje uporabe konoplje, ki je izjemno zdravilna in vsestransko uporabna rastlina, danes že povsem zastarelo in v sodobnih družbah nevzdržno.
Pozivamo vse, ki jim za osnovne pravice in svoboščine ljudi v naši državi ni vseeno, naj kontaktirajo SKSK in se aktivno vključijo v zbiranje podpisov. Postopek zbiranja podpisov namreč ni povsem jasno urejen, zato potrebujemo nekaj pomoči.
Za vsak zakon potrebujemo 5.000 overjenih podpisov, zbrati pa jih je treba do 12. 12. 2013.
Prispevajte svoj podpis za uveljavljanje osnovnih človeških pravic, da bomo lahko sami odločali o svojem telesu in o uporabi naravnih zelišč.

Računamo na vas!


O podrobnostih glede zbiranja podpisov bomo javnost tedensko obveščali na spletni strani SKSK.
 
PS: Ob tej priložnosti najlepše vabimo tudi vse ekološko naravnane organizacije, da se pridružijo Zvezi društev in organizacij za samozdravljenje z rastlinami in naravnimi metodami Semenica, ki se ravno ustanavlja in katere duh je povsem v skladu z vsebino predlogov omenjenih zakonov. Prostovoljci in društva, ki bi se včlanila v zvezo društev Semenica, naj prosim kontaktirajo SKSK.
 


Sorodne povezave

Trackback

Trackback URL for this entry: http://sksk.si/trackback.php/Izjava_za_javnost

No trackback comments for this entry.
Izjava za javnost | 5 komentarjev. | Nov uporabnik
Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Spletna stran ni odgovorna za komentarje uporabnikov.
Izjava za javnost
Prispeval/a: Boris dne četrtek, oktober 24 2013 @ 14:09 CEST
Če ima kdo digitalno potrdilo, lahko predlog o osnovnem bivanju podpre online preko strani <a href="http://e-uprava.gov.si/storitve/prido...ju?id=1597">http://e-uprava.gov.si/storitve/prido...ju?id=1597</a>
Izjava za javnost
Prispeval/a: KK dne ponedeljek, oktober 28 2013 @ 12:55 CET

Tlele sem naredil natančna navodila za vse ki imate digitalni certifikat, kako to storite kar s kavča. Feel free to share at will: https://www.dropbox.com/s/s7uv0ebshzj2aev/Navodila%20-%20podpora%20zakonu%20prek%20e-uprave.pdf

Izjava za javnost
Prispeval/a: KK dne ponedeljek, oktober 28 2013 @ 13:02 CET
Izjava za javnost
Prispeval/a: Anonymous dne sreda, november 06 2013 @ 13:22 CET
Bojim se da bo to jalovo delo.. namreč pričakovat, da bodo ljudje zaupali portalu e-uprava..

Bolje bi bilo postaviti si nekaj takega in zadevo skonfigurirati, da omogoca podpisovanje z znanim kvalificiranim digitalnim potrdilom (AC-NLB, Poštar-CA, SIGEN-CA, SIGOV-CA, HALCOM-CA).

1. Estonia publishes its e-voting source code on GitHub | Ars Technica
http://arstechnica.com/tech-policy/20...on-github/

2. vvk-ehk/evalimine · GitHub
https://github.com/vvk-ehk/evalimine

3. evalimine/docs at master · vvk-ehk/evalimine · GitHub
https://github.com/vvk-ehk/evalimine/...aster/docs

Druga alternativa je seveda zbiranje fizičnih/dejanskih podpisov..
Enostavno preveč podatkov se posreduje prek portala e-uprava.
Izjava za javnost
Prispeval/a: ckolenc dne četrtek, november 21 2013 @ 13:53 CET

Prezakomplicirano podpisovanje podpor z elektronskim podpisom (KDP). Včeraj sem komaj enega spravil skozi, danes sem za preostala raje odšel na UE. Moj predlog: lahko dodate "vodiča" za laike?.
Sicer vsa pohvala, komaj čakam na današnje predavanje v Novem mestu.
Živjo, Ciril