Izjava za javnost

nedelja, oktober 13 2013 @ 21:46 CEST

Slovenski konopljin socialni klub (SKSK) začne v ponedeljek, 14. 10. 2013, zbirati podpise za tri predloge zakonov, in sicer:

 

Ti zakoni se nanašajo na osnovne človekove pravice, ki so temelj demokratične ureditve in bi morale biti v celoti uveljavljene v vsaki svobodni družbi.
Ker se naš klub posebej ukvarja s konopljo in njenimi zdravilnimi učinki, naj povemo, da mnogi po svetu in pri nas razumejo konopljo kot lakmusov papir demokracije, na katerem stoji ali pade splošna pravica vsakega posameznika do uporabe zdravilnih zelišč. Do danes so to spoznali že v mnogih državah in zakoni, ki dovoljujejo uporabo in gojenje konoplje, se hitro širijo po svetu, predvsem po ZDA in Evropi. To pomeni, da je prepovedovanje uporabe konoplje, ki je izjemno zdravilna in vsestransko uporabna rastlina, danes že povsem zastarelo in v sodobnih družbah nevzdržno.
Pozivamo vse, ki jim za osnovne pravice in svoboščine ljudi v naši državi ni vseeno, naj kontaktirajo SKSK in se aktivno vključijo v zbiranje podpisov. Postopek zbiranja podpisov namreč ni povsem jasno urejen, zato potrebujemo nekaj pomoči.
Za vsak zakon potrebujemo 5.000 overjenih podpisov, zbrati pa jih je treba do 12. 12. 2013.
Prispevajte svoj podpis za uveljavljanje osnovnih človeških pravic, da bomo lahko sami odločali o svojem telesu in o uporabi naravnih zelišč.

Računamo na vas!


O podrobnostih glede zbiranja podpisov bomo javnost tedensko obveščali na spletni strani SKSK.
 
PS: Ob tej priložnosti najlepše vabimo tudi vse ekološko naravnane organizacije, da se pridružijo Zvezi društev in organizacij za samozdravljenje z rastlinami in naravnimi metodami Semenica, ki se ravno ustanavlja in katere duh je povsem v skladu z vsebino predlogov omenjenih zakonov. Prostovoljci in društva, ki bi se včlanila v zvezo društev Semenica, naj prosim kontaktirajo SKSK.
 

Komentarji (5)


SKSK
http://sksk.si/article.php/Izjava_za_javnost