Slovenski konopljin socialni klub

SKSK gre v parlament

3. 6. 2018 vsi na volitve

Prepričani smo, da bi politika za ljudi lahko naredila veliko več. Naveličali smo se čakati na druge in jim predlagati rešitve, ki se jim ne zdijo vredne nadaljnje obravnave, zato na državnozborskih volitvah 2018 v okviru stranke Gibanje Zedinjena Slovenija (ZSi) kandidiramo dva člana SKSK za poslanca.

Jaka Bitenc je ime, ki v slovenski javnosti odmeva zadnjih nekaj let. "Borec za konopljo, za zdravje, za ljudi," kot se opiše sam, saj se nanj vsakodnevno obračajo hudo bolni posamezniki z različnimi zdravstvenimi težavami. Jaka je s svojim obširnim znanjem o konoplji pomagal že mnogim. Sedaj poskuša svoje poslanstvo uresničiti še na drugačen način, tako da pride v parlament kot poslanec Zedinjene Slovenije.

Na državnozborskih volitvah 2018 kandidira za poslanca v volilni enoti 3 (Ljubljana Center), in sicer v volilnih okrajih 6 (Ljubjana Vič-Rudnik) in 9 (Ljubljana Šiška). V teh okrajih lahko glasujete osebno zanj, v vseh ostalih pa z glasom za Gibanje Zedinjena Slovenija konoplji in ljudem omogočate svobodo.

Gašper Petrač – Gape, 42, informatik, se od leta 2000 v družbeno dogajanje intenzivno vključuje prek spleta. S postavitvijo in administriranjem foruma Svet pogovorov (kjer se je ozaveščnje o konoplji začelo, čeprav pod drugim imenom) in iz njega izhajajočega spletnega portala Pozitivke je skupaj z nekaj somišljeniki omogočil nastanek ene tedaj največjih spletnih skupnosti, ki še vedno deluje in ima danes okrog 10.000 registriranih članov. Pot se je logično nadaljevala v sksk.si, kjer je tajnik, in kasneje še v odborzakonopljo.si, kjer so s somišljeniki združeni v Zvezo nevladnih organizacij na področju drog in njihove uporabe - s katero pa še vedno niso uspeli priti v Komisijo za droge.

Na državnozborskih volitvah 2018 kandidira za poslanca v volilni enoti 3 (Ljubljana Center), in sicer v volilnih okrajih 2 (Vrhnika) in 10 (Ljubljana Šiška). V teh okrajih lahko glasujete osebno zanj, v vseh ostalih pa z glasom za Gibanje Zedinjena Slovenija omogočate konoplji in ljudem svobodo.

 

Zavzemamo se - in se bomo še naprej! - za osvoboditev konoplje, za njeno ponovno naturalizacijo (izbris omejitev v zakonodaji in podobnih aktih) in prostosajenje. To je naša prioriteta, kajti narava ne sme in ne more biti zakonsko omejena.
Še naprej se bomo zavzemali za uveljavitev glasov vseh Slovencev, ki so se potrudili in overili svoj glas za zakone o konoplji, samozdravljenju, osnovnem bivanju. Tako se je pred leti odločilo 28.000 Slovenk in Slovencev, ki so na našo pobudo oddali svoje na upravnih enotah overjene podpise. S podpisi, dostavljenimi v parlament, kljub vsej zavzetosti nismo uspeli, a se ne vdamo in bomo vztrajali do osvoboditve konoplje in zdravja ljudi! Človek potrebuje konopljo - za samozdravljenje - in mora mu biti omogočeno, da si jo nekje vzgoji. V Sloveniji je dovolj zemlje, znanja in pogojev, da se to izvede!

Konoplja je tako vsestranska rastlina, da je uporabna v zdravilstvu, zdravstvu, prehrani, industriji, kozmetiki, gradbeništvu … Tukaj je skrita eksplozija dodane vrednosti. Z naturalizacijo konoplje bo Slovenija dobila priložnost za velik razvoj sonaravnega načina proizvodnje, saj konoplja za svojo rast ne potrebuje nobenih pesticidov. Ljudje bodo lahko sadili konopljo, jo uporabljali v kuhinji, iz nje izdelovali zdravila in druge izdelke. A le pod pogojem, da imajo pri tem dovolj proste roke, da jim je dopuščena ustvarjalnost. Tako je mogoče ustvariti marsikaj, ponavadi celo kaj novega.

Konoplja se je uporabljala za izboljšanje kvalitete življenja že vsaj 5.000 let. Norost prepovedi konoplje pa traja že predolgo.
Zato je naša prednostna naloga naturalizacija konoplje, kar je zapisano v 13. točki programa ZSi:

13. točka, na kratko:
Naturalizacija konoplje, ki je pomembno preventivno sredstvo, zdravilo ter surovino za nov gospodarski zagon (splošen dvig standarda).

13. točka, na daljše:
Verjetno ste slišali, da imajo vladajoči predloge za ureditev stanja na področju konoplje, ker pa je vlada načrtno padla, seveda niso mislili resno.
Mi mislimo resno! Vladajoča elita ne bo šla proti monopolom farmacije in lastnikov kapitala. Mi gremo!

Čas je za korak naprej. In to ni še več regulacije, ampak nadaljnja odprava prepovedi!
Prevedli bomo konvencije. Kot je že bilo predlagano, bomo umaknili konopljo iz Uredbe o razvrstitvi prepovedanih drog, pa tudi iz raznih kriminalnih zakonodaj. (Pre)prodajo lahko nadziramo (reguliramo?) do neke mere. To ni problem, to je stvar DDV-ja.
Presežke samooskrbe lahko prodajamo Krki in podobnim, kot je že bilo predlagano.

Naturalizacija konoplje nazaj v naravo pomeni, da ni več omejitev v zakonodaji in podobnih aktih. Tako kot mora biti – narava ne sme biti zakonsko omejena! Od tam dalje pa se lahko pogovarjamo o morebitni omejitvi oz. obliki regulacije za določene namene, o davku in tako dalje. Prosto sajenje!
Hortikulturno gojenje nam je dovoljeno že zdaj, ampak naša zakonodaja je v konfliktu z mednarodno konvencijo, ki je nad zakonodajo. In kot je bilo rečeno že pred štirimi leti: za dosego tega cilja je treba samo umakniti konopljo iz uredbe (o prepovedanih drogah). Samo to!
In to bomo naredili.
Bistvena težava je tudi v tem, da avtohtone vrste konoplje ne morejo in ne smejo biti prepovedane. To je norost korporacijske farmacije, saj avtohtone rastline sploh nimajo drugega bivalnega okolja in gre za ogrožanje rastlinskih vrst. Enako, če ne še bolj pomembno dejstvo je, da je konoplja zdravilna rastlina, ki pomeni pomemben del osvoboditve od farmacevtskih monopolov, ter da ima poleg tega še dolgo vrsto načinov ekološke uporabe. Konoplja je prvoborka med zdravilnimi zelišči – vladajoči uporabo zelišč onemogočajo in preganjajo na vsakem koraku, konopljo ki je najbolj zdravilna, preganjajo najmočneje. Konoplja namreč vsebuje vse, kar vsebujejo ostale zdravilne rastline. S tem ko dovolimo, da preganjajo konopljo, dovolimo, da preganjajo tudi druga zelišča: regrat, bela omela, šentjanževka ... ipd. Vse je že regulirano, prepovedano, zaščiteno ...
Svoboda za vse zdravilne rastline!   

Konoplja je rastlina, iz katere znamo narediti že več kot 50.000 izdelkov, v njej pa je več kot tisoč poznanih aktivnih učinkovin. V Sloveniji že danes pridelamo največ industrijske konoplje na prebivalca. Težava pa je, da v Sloveniji še vedno ne smemo gojiti za naše okolje primernejših, avtohtonih vrst, temveč kupovati tuje in drago certificirano seme – ki preizkušeno proizvede manj kot 0,2 % THC – temu odstotku primeren je tudi odstotek ostalih elementov – majhen. Pridelava konoplje je torej podvržena globalnemu monopolu, ki nadzira proizvodnjo, naši državni organi pa temu zvesto služijo, kot da so plačani s strani globalistov, in ne našega ljudstva.

 

Zavzemamo se tudi za uveljavitev (univerzalnega) državljanskega temeljnega dohodka, ki omogoča pravičnejše razporejanje dobrin, in za elektronsko neposredno demokracijo, ki državljanom omogoča neposreden in stalen odziv in vpliv na delo politike.

Več o programu stranke Gibanje Zedinjena Slovenija pa preberite na spletni strani.

 

Torej - v nedeljo, 3. 6. 2018, vsi na volitve!

 

Že prej pa lahko vsak pomaga širiti glas, predvsem do ljudi, ki niso priklopljeni na naše kanale.
Pomagajte nam, zdaj je čas, da se osvobodite tiranije, da tiranije osvobodite konopljo in seveda vse ostale. Zaslužimo si.
Tudi svet si zasluži nov sistem. Dogovorili se bomo, kakšnega. Mi smo pripravljeni!


Trackback

Trackback URL for this entry: http://sksk.si/trackback.php/SKSKgrevParlament

No trackback comments for this entry.
SKSK gre v parlament | 0 komentarjev. | Nov uporabnik
Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Spletna stran ni odgovorna za komentarje uporabnikov.