Slovenski konopljin socialni klub

Kolorado od konoplje zaslužil 34 milijonov

3,4 milijona gre šolam, stopnja kriminala se je znižala za 15%

Vsak, ki je menil, da bi legalizacija konoplje lahko bila nevarna poteza, je zdaj soočen z visokimi številkami, ki to zanikajo. Prodaja konoplje še naprej narašča, stopnja kriminala pa še naprej upada. Ne da bi zraven šteli prodajo medicinske konoplje, je Kolorado na tržišču konoplje prodal za prek 34 milijonov dolarjev rekreacijske konoplje v mesecu avgustu - SAMO v rekreacijske namene. 3,4 milijone dolarjev od tega (10 %) gre naravnost v blagajno vlade za namen izgradnje šol. S takšnim tempom bo Kolorado letos samo od davka na konopljo zaslužil NAJMANJ 30 milijonov dolarjev.

To prinaša zajetne vsote davčnega denarja, ki je uporabljen za krepitev družbe, zagotavljanje brezplačnega izobraževanja in čiščenje ulic. Kako bi lahko temu kdor koli nasprotoval?

Številke so obetajoče in pričakuje se, da bodo še narasle, saj je prodaja v nadaljnjem vzponu. Veliko jih predvideva, da bo prihodka od davka na konopljo blizu 60 milijonov dolarjev.


Povzeto po članku Stevena Bancarza (7. junij 2014)


Trackback

Trackback URL for this entry: http://sksk.si/trackback.php/KoloradoKonoplja34milijonov

No trackback comments for this entry.
Kolorado od konoplje zaslužil 34 milijonov | 1 komentarjev. | Nov uporabnik
Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Spletna stran ni odgovorna za komentarje uporabnikov.
Prispeval/a: Anonymous dne četrtek, januar 22 2015 @ 15:49 CET

Kolorado ima GDP cca 6x večji od slovenskega, tako da je tudi rezultat potrebno spraviti v to razmerje.

Podatki

pravijo, da je prodaja cca 34 mio mesečno, se pravi letno 400mio, enostavno preračunano na Slovenijo je to cca 70mio, od tega bi država dobila (po 22% ddv) cca 15 mio. Začetek je že, ni pa bogsigavedi za državni proračun (2 promila prihodkov)...