Slovenski konopljin socialni klub

Kaj sedaj? Kam naprej?

Popadlo nas je neomejeno veselje, ko smo prebrali:
Rastlina konoplja nič več v konvenciji prepovedanih mamil.
Resolucija o konoplji, ki so jo februarja sprejeli v Evropskem parlamentu, naj bi zaživela marca 2020. Takrat naj bi v Svetovna zdravstvena organizacija rastlino konopljo v Konvenciji o mamilih umestila v skupino snovi, ki so pretežno neškodljive zdravju. Vzgajali jo bomo lahko celo v hortikulturne namene.
Če Slovenija ne bo upoštevala novih smernic glede konoplje, ji grozijo desetmilijonske kazni.

Na vse to pa še:
Medicinsko konopljo bo tudi v Sloveniji mogoče zakonito gojiti.
Ministrstvo za zdravje pripravlja nadgradnjo predpisov, ki bodo postavili jasna pravila proizvodnje konoplje v medicinske namene. S tem bodo v Sloveniji omogočeni gojenje, predelava in raziskovanje te rastline. V političnih strankah so spremembam naklonjeni, so pa bolj zadržani do tega, da bi konopljo legalizirali tudi v rekreativne namene.
Ministrstvo za zdravje, ki ga vodi Aleš Šabeder, na pobudo stranke LMŠ pripravlja predlog zakonodajne ureditve gojenja konoplje za medicinske namene. Kot pravijo na ministrstvu, bo ta ureditev skladna z določbami Enotne konvencije o mamilih Združenih narodov iz leta 1961 ter zagotavljala standardizirano in ponovljivo kakovost za ta namen pridelane konoplje.

Vse je bilo krasno ... ampak ne, treba se je igrat z odstopi in zdravjem in življenji ljudi ...

Raziskovalci so ugotovili, da bi konoplja lahko premagala koronavirus.
Jasno, saj so v nevarnosti in tudi umirajo samo tisti, ki imajo slab imunski sistem in so polni bolezni, kar pa s konopljo pač ni mogoče!

 

Spremljevalni efekt na delu:
Raziskovalci ugotavljajo, da lahko CBG in CGC ubijeta raka na celicah prebavil. Predhodne študije so pokazale, da lahko ta dva ne psihoaktivna kanabinoida povzročita nekrozo v človeških celicah raka prebavil.

Konopljini najmočnejši protibolečinski spojini verjetno nista ne THC niti CBD. Dva flavonoida, specifična za konopljo, kanaflavin A in kanaflavin B, bi se lahko kaj kmalu začela množično uporabljati za izdelovanje zdravil proti bolečinam.

Znanstveniki so odkrili nov kanabinoid, 30-krat močnejši od THC-ja.
Italijanski raziskovalci, ki so preučevali sev medicinske konoplje, ki jo goji izključno italijanska vojska, so našli nenavadne kemične podpise in se odločili kopati globlje.
"Novi" kanabinoid THCP je skoraj enak THC-ju, ki ga vsi poznamo in ljubimo, vendar ima na zadnji strani molekule nekaj dodatnih ogljikovih atomov. Zdi se, da so ti dodatni atomi tisto, zaradi česar je THCP toliko močnejši kot THC.

Konoplja ima potencial tudi za antibiotike.
Skupina z univerze McMaster v Kanadi je ugotovila, da lahko kanabinoidna spojina v konplji, kanabigerol (CBG), premaga MRSA. Ta 'biotik' je odporen na številne tradicionalne antibiotike, vendar je bilo dokazano, da učinkovito zdravi MRSA pri miših. Ta kanabinoid ni psihoaktiven.

Človeški testisi vsebujejo sestavine endokanabinoidnega sistema. Proteini, ki sintetizirajo, vežejo in razgrajujejo endokanabinoide, so prisotni v tovarni semenčic, kar kaže, da lahko uporaba konoplje neposredno vpliva na njih.

Flavonoid, ki ga najdemo v redki vrsti jamajške konoplje, lahko ozdravi raka trebušne slinavke.

Konoplja z Jamajke je veliko varnejša od konoplje iz ZDA ali Kanade, kjer so obvezni raznorazni ...cidi. Mali kmetje naredijo boljšo konopljo kot velike korporacije.

Sveži listi konoplje so morda superživilo, ki ga pogrešate v svoji dieti.

Poraba alkohola v ZDA pada, medtem ko uporaba konoplje narašča.

Konopljin (toaletni) papir bi lahko rešil svet. Zakaj?
Izdelava toaletnega papirja iz konoplje je cenejša, saj se porabi manj energije in kemikalij. Papir potrebuje samo celulozni del rastline, ki ga imajo drevesa 30 %, konoplja pa 85 %!
Je biorazgradljiv, bolj kot kateri koli drug papir.
Ne uničuje gozdov zaradi množičnega krčenja. Konoplja raste veliko hitreje kot drevesa. Drevesa potrebujejo nekaj let, konoplja pa zahteva le nekaj mesecev!
Konoplja proizvede veliko več celuloznih vlaken na hektar v primerjavi z drevesi.

Konoplja: naravni odziv na onesnaženje s plastiko.
Konopljina vlakna lahko ustvarijo nestrupen in popolnoma biorazgradljiv nadomestek plastike. Naravna plastika, pridobljena iz celuloznih vlaken v rastlinah, se je uporabljala že veliko pred izumom sedanje sintetične plastike na osnovi petrokemije.

Evropska konoplja bo zasenčila ZDA.

Prvo letalo na svetu - ki ga poganja konoplja in je tudi narejeno iz konoplje, ki je je 10-krat močnejša od jekla.

Porschejev novi seksi dirkalnik je prvi na svetu s karoserijo, izdelano iz konoplje.

In kaj na vse to poreče Forbes? Čas in denar bi morali vlagati v konopljo, pika.

Italijansko vrhovno sodišče je odločilo, da je gojenje konoplje za lastne potrebe zakonito, enako je v vseh državah podpisnicah konvencije.

Zastonj konoplja: Sicilija bo pokrila stroške konoplje za bolnike, ki izpolnjujejo pogoje.

Od 31. januarja 2020 bodo odrasli v avstralski prestolnici zakonito lahko posedovali do 50 gramov konoplje in gojili do štiri rastline na gospodinjstvo.

Zakonodajalci na Tajskem so črtali konopljo s seznama narkotikov. Uredba omogoča gojenje konoplje s strani posameznikov in korporacij.

10 razlogov, zakaj imajo ženske rade konopljo.

Fosilizirana konoplja razkriva, da je konoplja stara vsaj 27,8 milijona let.

Čebele ljubijo konopljo. Čebel ne privlači le konoplja, ampak je rastlina dobra zanje zaradi številnih zalog cvetnega prahu. Je odlična podpora čebeljim panjem pri borbi z boleznimi. Čebel večinoma ne zanimajo "ženski" konopljinini cvetovi, raje imajo cvetove moške konoplje in njihove velike zmogljivosti za proizvodnjo cvetnega prahu.

 

 

 

http://sksk.si/article.php/CBDinNovaHrana


Trackback

Trackback URL for this entry: http://sksk.si/trackback.php/KajSedajKamNaprej

No trackback comments for this entry.
Kaj sedaj? Kam naprej? | 0 komentarjev. | Nov uporabnik
Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Spletna stran ni odgovorna za komentarje uporabnikov.