Zastrupitev s konopljo?

sreda, avgust 12 2015 @ 19:45 CEST

Delavnica o uporabi industrijske konoplje (s podtaknjenimi kukiji, ki niso bili narejeni iz industrijske) je konopljarje vseh vrst dodobra pretresla ...

Zakaj se je to zgodilo? Kdo je to naredil? S kakšnim namenom?
Kdo profitira iz situacije?
(Po principu problem - reakcija - rešitev: nekdo ustvari nek problem, ki sproži reakcijo, zaradi katere lahko potem ponudi rešitev za ustvarjeni problem.)

 Je rešitev res to, da zdravnik določa koliko rastline in kakšno podvrsto smemo uživat? Po našem mnenju ne. Začne se z manjšimi dozami, ne potrebujemo nobenga posrednika. Ve se, katera podvrsta je najbolj uspešna za zdravljenje določenega bolezenskega stanja. Ampak - rečeno nekoliko posplošeno - konoplja zdravi skoraj vse. Zdravi pač na drugem nivoju, vzročnem. Posledica nam samo kaže na vzrok, ne rabimo je zdravit ali pa lajšat.
Je konoplja kriva da je taka kot je?
Jo res moramo spreminjat, jo klestit kanabinoidov, da postane 'varna'? Da jo potem lahko končno uporabljamo?
Smo res tako zelo nesposobni poskrbeti zase pri osnovnih zadevah?
Mimogrede, po novem poznamo tri vrste konoplje: industrijsko, medicinsko in indijsko. :D
In samo indijska naj bi bila grozna - čeprav je tista, ki jo uporabljajo v medicini, dejansko 'indijska' - to je izraz za psihoaktivno konopljo, ki je zaradi višje vsebnosti THC prepovedana. Ali je tista za preventivno ('rekreativno') uporabo slaba zato, ker zraste na poljih? A tista, ki ima do 30 % THC, je pa ok zato, ker zraste v laboratoriju in se ji reče 'medicinska'?
Jao jao ...
Po navedbah novinarja so THC in njegovi derivati po novem v drugi skupini ... Pa ni res, samo THC je. Vsi drugi so še vedno v prvi skupini (med najnevarnejšimi drogami), kjer je konoplja kot rastlina, kar je seveda norost. Ampak tako je.
In zdaj naj mi čakamo zdravnike, da se izobrazijo o tem?
In zdravila in dolgoletna testiranja in ... Ljudje pa ostajajo brez izjemno učinkovitega naravnega zelišča, ki bi jim lahko pomagalo pri celem kupu bolezni.
Glavno da zdravnik predpiše in da se denar obrne - bolnim to tako ali tako plača zavarovalnica. :/ Sami pač ne; jim pripada, ker so oddelali svoje. Da se ja kdo ne bi zastrupil z raslino, ki jo pridela sam. (Kdo se je že kdaj zastrupil s konopljo?)

Podhranjen endokanabinoidni sistem v človeškem telesu pa bo čakal na medicino ... :/

Veliki večini nas zgleda zadeva popolnoma zrežirana. Naj se javijo tisti, ki so dali kukije ljudem, ne da bi jim povedali, kaj so jim dali. Naj jih preganja policija. Naj povejo, zakaj so to naredili.

Zakaj bi bil problem, da je človek sposoben doseči posebna stanja zavesti pod (večjimi) količinami določenih substanc? Kakšen je namen tega? Zakaj večji odmerek naredi iz zdravila strup? Vendar pri konoplji sploh ni tako. Pri njej ne obstaja smrtna doza. Z njo se ne moreš zastrupiti. Zakaj?
Je sploh pomembno zakaj? Po eni strani je, po drugi pa - tako pač je. Neglede na to, zakaj.

Lahko pa bi se o teh vprašanjih začeli pogovarjat, če bi ne bilo nekaterim tako izredno pomebno ohranjati ljudi nevedne. In bolne.

Komentarji, vzeti s FB:

*
Ko govorimo o "zastrupitvah", se spomnimo na alkohol, tablete ipd. Koliko želodcev je bilo 'spumpanih' zaradi tega! Če bi vsaki zastrupitvi mediji posvetili toliko pozornosti, bi imeli preveč dela. Spektakularna "zastrupitev s THC-jem z industrijsko konopljo", kakor se glasi uradno poročilo, in podobne nebuloze pa so hrana medijem. Kemofarmacevtske združbe pa ob taki šrot novici seveda ploskajo ...
*
žalostno pr usem tem je to, da ko se z akoholom zastrupiš, da se res zastrupiš in se telo dobesedno ugasne, da ga lahko predela.
ko ti konoplja to naredi, pomeni samo da si tko zapacan, da telo končno dojame (končno ga spet začutš), da se mora očistit ali pa celo ugasnit da se lahko pozdravi ... z veliko dozo to vedno dosežemo, ampak, telo ne predeluje strupa, ampak zdravilo. je pač čist druga substanca
*
meni je takole logično: pri vnosu konoplje se začne razstrupljevalni proces, različni smo, tudi različno zapacani in se različno odzivamo. V glavnem stres se spravlja ven.
*
"Določene proizvode so prinesli tudi obiskovalci sami, med predavanjem pa so preizkušali predstavljene izdelke, tudi tiste, ki so jih prinesli s seboj. Katere izdelke točno so prinesli, na policiji niso želeli povedati."
*

Dogodek je sprožil nova podtikanja, katera kot na-ključ-ni dogodki, prevzamejo minute namenjene objavi dobrodejnega intervjuja predsednika SKSK o konoplji in nov val propagandnih člankov v katerih nam 'strokovnjaki' za zastrupitve in podobno razlagajo, kaj so jih učili v šoli pred dolgimi leti in kakšne čudaške sklepe so izvlekli iz svojih dolgoletnih praks. Najbolj grozno je to, da jih za tako "klobasanje" plačujemo. In to nam govori človek, ki je v Slovenijo pomagal pripeljat sintetični heroin, ki nam še dandanes dela težave. Toisto bi nam pripravili s konopljo? Ne bo šlo.

V prvi vrsti zahtevamo, da se nam dovoli samozdravljenje.
Dokazov o zdravilnosti konoplje ni več treba iskat.
Lahko pa sepogovarjamo o tem, kako bomo reguliral preprodajo presežkov (kaolikor je pridelanega več, kot posameznik potrebuje).
Kako bo farmacija prodala svoje izdelke ljudem, pa naj bo regulirano in to prepustmo njim. Nam pa naj pustijo, da si rastline vzgajimo sami, kolikor jih pač potrebujemo.
Kupovanje in plačevanje ni edina rešitev!

V Uredbo o razvrstitvi prepovedanih drog zadnja leta dodajo 50 substanc na leto.
Mladina uporablja vedno več kemije za doseganje stanj, ki so jim po volji. Dovolite nam, da jim pokažemo, da so naravne substance boljša izbira - od njih nisi bolj bolan, ampak bolj zdrav!

Konoplja človeštvo spremlja že od pradavnine, razen zadnjih 60 let. V tem času so se bolezni neomejeno namnožile, kljub znanstvenemu napredku, čistoči, farmaciji ipd.

Dejstva so dejstva, če osvobodimo konopljo, da se končno lahko začne z njo delat dodano vrednost, trg pa to, svobodna podjetniška pobuda in te reči ... brez omejitev. Reguliramo pa jo potem, ko/če se pokaže potreba. Tako bi hitro pršli precej daleč.

Odsotnost kanabinoidov v človeškem telesu je eden glavnih povzročiteljev bolezni današnjega časa!

To je čista zarota proti človeku. Kapitalisti niso zainteresirani za to, da bi jim kdo "kradel" zaslužek. Ko bodo nafto porabili, bodo pokupili naslednjo zadevo in jo začeli prodajat, do takrat jo pa šparajo.
Mora se prodajat.
Mora bit merljivo in zaračunljivo.
Zato (naša) samooskrba zanje ni izbira.

Za konec in nov začetek pa še sporočilo dr. Hanuša slovenskim strokovnjakom in politikom glede konoplje in njenih zdravilnih učinkov.

Komentarji (2)


SKSK
http://sksk.si/article.php/Zastrupitev