Sramoten sklep vlade

nedelja, december 21 2014 @ 12:11 CET

Predlagatelji Zakona o konoplji, ki sta ga najprej Vlada RS, potem pa še Državni zbor zavrnila, vladni sklep označujemo za sramoten. Konoplja (kot rastlina) je namreč še vedno razvrščena v prvo skupino najhujših drog, v drugi skupini pa so kokain, kodein, morfij, opij, metamfetamini in tudi THC, ki je psihoaktivna sestavina konoplje.

Sedaj je stanje urejeno tako, da lahko samo farmacija (poleg tablet morfija, opija in še dodatnih strupov) prodaja tabletke, ki vsebujejo THC, navadne državljane pa še vedno preganjajo zaradi uporabe te vsestransko uporabne in zdravilne rastline!

To, da substanca pomaga pri zdravljenju - kar je za večino nas enako, kot da zdravi (o ozdravljenju tako ali tako nikoli ni govora) - so priznali tudi naši oblastniki, drugega jim ni preostalo.

Naslednji korak naj bo popoln izbris konoplje iz uredbe (rastline iz prve in THC-ja iz druge skupine prepovedanih drog).

A še vedno nas preganjajo. Dobivam kliče očetov, mam in drugih, ki jim grozi zapor zaradi zdravljenja s konopljo. Do kdaj še?

Prosimo za pomoč - zdravnike, psihiatre, kirurge, psihologe - vse, ki lahko pripomorete k spremembam!

Konoplja zdravi, zaupaj naravi.

JakaB SkSk

 

PS: Deli to objavo, saj je mogoče tvoj prijatelj eden teh, ki nam lahko pomaga. Pojdi k svojemu zdravniku in mu povej, da bi se rad zdravil s konopljo. Če bo razumen, bo šel s svojimi kolegi na Ministrstvo za zdravje, kjer bodo podali predlog za zdravljenje s konopljo in njenimi derivati.

HVALA

Komentarji (0)


SKSK
http://sksk.si/article.php/SramotenSklepVlade