Slika muca po 7 tedenski terapiji

nedelja, junij 28 2015 @ 22:48 CEST

Zdravo!

Tako kot sem obljubila, slika našega muca po 7 tedenski terapiji. 
Februarja je bil pri  8 mesečnem mačku namreč diagnosticiran diabetes tipa 1. Predpisana mu je bila terapija z diabetično dieto in dvakrat dnevno inzulin. Nivo krvnega sladkorja je bil takrat nekje med 20 in 23 mmol/l. Najprej je dobival 2 enoti inzulina, ker pa se stanje ni spreminjalo na boljše, so mu začeli enote dobljenega inzulina zviševati.

Takoj po zvišanju se je sladkor spustil za 1 do 2 mmola, nato pa spet narasel nazaj na 20 ali celo več. Najvišja vrednost inzulina, ki jo je prejemal, je bila 11 enot. Veterinar je konzultiral celo specialistko za endokrinologijo veterinarske klinike, vendar je bila prognoza slaba - nekje med vrsticami je bilo razbrati, da naj pač poskušamo še z dvigovanjem doze, vendar, ko bomo obupali, naj ga pač pripeljemo ... na ...

Nato sem izvedela za možnost dodatnega zdravljenja s konopljinim jantarjem, ki je baje pomagal že mnogim ... Nismo imeli kaj izgubiti in smo poizkusili. Prvi teden razen driske  ni bilo zaznati ničesar. Driska se je v drugem tednu umirila, tretji teden pa je sladkor začel padati in proti koncu tretjega tedna je  vrednost krvnega sladkorja padla na čudežnih 7,5 mmola/l, kar je za mačke skoraj normalna vrednost. Začeli smo mu nižati  enote inzulina, do predvčerajšnjim je prejemal 8 enot dvakrat dnevno, zdaj pa dobiva enkrat dnevno 9 enot, sladkor pa je bil včeraj 5,7 mmol/l. Muc je živahen, tak kot pač mlad muc mora biti, dobil je na teži, je normalno, tudi pečene špargjle in bučke.

Stvar očitno deluje in toplo jo priporočam tudi pri živalih.

Lp in še enkrat HVALA

Komentarji (2)


SKSK
http://sksk.si/article.php/MucaPo7TedenskiTerapiji